Dijital pazarlama yöntemlerinden en fazla kullanılan uygulamalardan olan remarketing veya Türkçe karşılığı ile yeniden pazarlama internet sitesinin ürünlerini sürekli olarak alıcıya sunma ve ürün alımlarını yeniden düşünmesini sağlama olarak açıklanabilir. Daha açık bir ifade ile remarketing nedir? Sorusunu açıklamak gerekirse şöyle bir izah ile karşılaşırız.

Bir ürünün araştırmasını yaptığınızda ve bunu herhangi bir sitede ürünün özelliklerini incelediğinizde bu ürün size belli aralıklar ile hatırlatılır. İnternete girdiğinizde küçük reklamlar şeklinde karşınıza çıkar ve ürün size yeniden pazarlama yöntemi ile pazarlanmaya çalışılır.

Yeniden Pazarlama İşe Yarar Mı?
İnternet sitesinde kullanılan reklam networkü ne olursa olsun yeniden pazarlama yöntemi kullanılabilmektedir. Google Adwords ya da Facebook reklam panelleri her zaman için ürünlerinize yeniden pazarlama özelliğinin eklenmesini ister. Bunun için de yeniden pazarlama kodu verir. Bu kodu sitenizde bulunan tüm ürünlerin altına eklemeniz gerekmektedir. Bu özellikten sonra ise yeniden pazarlama özelliği aktifleşmiş olacaktır.

Remarketing İnternet Sitesine Nasıl Uygulanır?
Yeniden pazarlama özelliği kişiye özeldir. Her kullanıcı için farklı ürünler sunulacaktır. Bu ürünler genellikle kişilerin incelediği ürünler olacaktır. Birçok e–ticaret sitesi tarafından kullanılan remarketing yani yeniden pazarlama oldukça olumlu sonuçlar vermekte ve ürünlerin satışında istenen oranların yakalanmasını sağlamaktadır. Remarketing sisteminde ayrıca kişilere özel farklı reklam içerikleri ve bannerları da oluşturma şansınız bulunmaktadır.