Bildiğimiz gibi, teknoloji artık neredeyse her 24 saat içerisinde, akıl almaz değişiklikler yaşıyor. Her ne kadar takip edilebilmesi zor bir hal almış olsa dahi, bu değişikliklerin sosyal ve ticari hayatlarımıza büyük kolaylıklar getirdiğini de görüyoruz.

Artık dünyanın zıt kutbunda bulunan bilgiye ulaşmanız sadece saniyelerinizi almakta.

Peki bu bilgiye nerelerden ulaşıyoruz ?

İnternet üzerinde arama yapmak deyince aklımıza hemen, Google, Bing, Yandex vb. arama motorları gelir. Tabi Türkiye için konuşacak olursak, bu %91.8 oranında [kaynak] Google olur.

Google’ın arama verimliliği hepimizin dikkatini çekmiştir. Aradığımız verilere ulaşmamız artık 5-10 saniye arasında mümkündür.

Google vb. arama motorları bunu nasıl sağlıyor ?

Bilinen tüm büyük arama motorlarının kendilerine ait çok güçlü algoritmaları vardır. Bu algoritmalar sizlere daha önceden arama motoru tarafından indekslenmiş(kayıt altına alınmış), trilyonlarca internet sitesi arasından, isteğe uygun veriyi saniyeler içerisinde çekmenizi sağlar.

Ancak kullanıcı tecrübelerini daha iyi bir konuma getirmek için bu motorlar, her geçen gün algoritmalarında değişiklikler meydana getirirler.
Eğer takip edemezseniz, internet sitenizin arama motorlarında geri kalmasına sebebiyet verebilecek değişiklikler…
SEO hizmetleri burada devreye girmektedir.

SEO yani Search Engine Optimization ( Arama Motoru Optimizasyonu ), internet sitenizin arama motorları tarafından anlaşılmasına, arayan kullanıcıya düzgün bir şekilde aktarılmasına yarayan yöntemdir.

SEO işlemleri bazen Webmaster düzeyinde teknik bilgi gerektirirken, bazen sadece ufak tefek değişiklikler yeterli olmaktadır. Ancak bu değişiklikleri gerektiği şekillerde yapabilmek için gerçekten uzman biri veya firmaya ihtiyacınız vardır.
Bir SEO Uzmanı sizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilir… Ancak sizi bir hatasıyla sizi o listelerden silip atabilir de…
Bu yüzden internet sitenizin daha göz önünde durmasını istiyorsanız, kendini kanıtlamış uzman bir firmadan yardım almalısınız.